Back to news
Ρωσία-Ουκρανία: Ανταλλαγή 175 Ουκρανών με 175 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου
@Source: sigmalive.com
Σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν Ρωσία και Ουκρανία, έπειτα από συμφωνία που οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωσή της η Μόσχα ανέφερε ότι 175 Ουκρανοί στρατιώτες ανταλλάχθηκαν με 175 Ρώσους στρατιωτικούς.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την ανταλλαγή.
Η Μόσχα παρέδωσε επίσης επιπλέον 22 βαριά τραυματίες Ουκρανούς κρατούμενους που χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε αυτό που περιέγραψε ως χειρονομία καλής θέλησης.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν μεσολαβήσει για τη συμφωνία αυτή, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ρώσοι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας βρίσκονται στη Λευκορωσία και περιμένουν να περάσουν στη Ρωσία, πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης: Λεύκος Οίκος: Σήμερα η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Ζελένσκι
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Related News
19 Apr, 2025
Viktor Gyokeres makes statement on summe . . .
16 Apr, 2025
LA Games announce venues, including base . . .
21 Mar, 2025
Will RCB vs KKR IPL 2025 Opener Be Calle . . .
27 Feb, 2025
Qantas pumps profits into massive 737 ca . . .
21 Apr, 2025
Billy Ray Cyrus and Elizabeth Hurley See . . .
20 Apr, 2025
Business News | CAIT to Host National Co . . .
24 Mar, 2025
Trump administration nearly doubles egg . . .
29 Mar, 2025
Tommy Taylor’s SRU (Sunday Round-Up)